Flerbostadshus i trä för hållbart byggande

Flerbostadshus i trä

- för miljön och plånboken


Utifrån vår gedigna erfarenhet av att bygga villor i trä har vi på Norrlands Trähus nu tagit fram ett koncept för flerbostadshus. Vi utgår från Masonite Beams Flexibla Byggsystem, MFB. Systemet bygger på en lättbalk, en speciell konstruktion för väggreglar och genomtänkta konstruktionslösningar samt innovativa beslag. Vi har skapat en produkt av hög kvalitet som till stora delar prefabriceras i vår fabrik i Hammerdal och körs till byggplatsen i platta paket för snabb montering. Trots prefabriceringen är vi mycket flexibla i utformningen och lyssnar gärna på dina behov och idéer.

Med våra objektklassade stommar, byggda av planelement klarar vi byggnader på upp till åtta våningar. Vi har bjälklag med nio meters spännvidd och stomsystemet klarar ljudklass B.

Av alla byggnadsmaterial intar trä en särställning. Det är ett förnybart, ekologiskt, miljövänligt och klimatsmart material. Trä är dessutom starkt i förhållande till sin vikt och lätt att bearbeta. Dessutom ger trä behagliga boendemiljöer.

Lägst co2 utsläpp enligt IVL svenska miljöinstitutet

När IVL Svenska Miljöinstitutet jämförde sju olika byggsystem hade Norrlands Trähus allra lägst klimatpåverkan, alltså lägst CO2-utsläpp. Vi har tillsammans med MFB tagit fram en livscykelanalys för vår produkt där det bland annat framgår att vi har optimerat livslängden och prioriterat biobaserade byggnadsmaterial och effektiviserat både transport och byggprocess. Rätt byggnadsmaterial på rätt plats har gett oss högsta betyg.

Flerbostadshus i trä
 • Projekt

  Högsta Lägdan

  Kund: Trångsvikens Bygg

 • Projekt

  Högsta Lägdan

  Kund: Trångsvikens Bygg

 • Projekt

  Högsta Lägdan

  Kund: Trångsvikens Bygg